2024. április 25. - Márk

Milliárdos állami támogatás fesztiváloknak

Az év utolsó negyedévében kezdődhet el az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) fesztiváltámogatási stratégiájának megvalósítása, amelynek célja egy hatékony, átlátható és tervezhető rendszer megteremtése - írja a hétfői Napi Gazdaság.
2008. június 23. hétfő 08:17 - Hírextra
Szurmainé Silkó Mária, a szaktárca főosztályvezetője a lapnak azt mondta, hogy az eddigi rendszer átláthatatlan volt, az évente megrendezett mintegy háromszáz fesztiválról, valamint egyéb rendezvényekről nem vezettek nyilvántartást, és egységes pályázati rendszer sem létezett támogatásukra. Az évi négy-hat millió látogatót vonzó események ugyanakkor az államnak is jelentős bevételeket hoznak, így támogatásuk kiemelt feladat.

A lap fesztiválokról szóló összeállításában arról is ír, hogy az ilyen rendezvények lehetnek a legnagyobb nyertesei a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény folyamatban lévő módosításának is. Az alap járulékbevételeinek bővítéséről szóló törvényjavaslat az internet-szolgáltatások után 0,8 százalékos járulékfizetést vezetne be. A jogszabály elfogadásával jelentősen bővülnének a kulturális célú, ezen belül a fesztiváltámogatási keretek, az utóbbi mintegy 500 millió forinttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását