2024. május 5. - Györgyi

A képviselők féltik a pénzüket

Elutasította pénteki ülésén a Tolna megyei közgyűlés többsége a képviselői tiszteletdíjak 15 százalékos csökkentésére tett MSZP-s javaslatot.Harangozó Tamás (MSZP) azt indítványozta, hogy december 1-től a közszférában dolgozókkal való szolidaritás jegyébe
2008. november 28. péntek 13:18 - Hírextra
A javaslatra 14-en szavaztak igennel, négyen tartózkodtak, tizennyolcan viszont nemmel voksoltak.
Puskás Imre (Fidesz) közgyűlési elnök a szocialista javaslatra úgy reagált: az önkormányzat 2009-es költségvetési koncepciójában megjelenik a szolidaritás, mások mellett abban, hogy a külföldi utakon részt vevő képviselők ne vegyenek fel napidíjat.

Az elnök hozzátette: a közgyűlés tagjainak országosan a legalacsonyabb a tiszteletdíja, és nem tartja arányosnak, ha ezt tovább csökkentik.

Fülöpné Szűcs Mária, a Tolna Megyei Érdekegyeztető Tanács (ÉT) elnöke az ülésen emlékeztetett: a tiszteletdíj csökkentését november 10-én az ÉT vetette fel. A kérést az ÉT elnöke pénteken megismételte.

Bartos Georgina megyei főjegyző az MTI-nek elmondta: a képviselők alapdíja 2008. január 26-tól 78 ezer forint. A bizottsági elnökök, tanácsnokok 148.200 forint, a bizottságok képviselő tagjai 113.100 forint, a külső, nem képviselő tagok pedig 35.100 forintos díjazásban részesülnek.

A főjegyző hozzátette: a januári emelés előtt vetették össze más megyékben érvényben lévő tiszteletdíjakat a Tolna megyeivel. Akkor az derült ki, hogy Tolnában kapják a legalacsonyabb összeget a megyei képviselők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását