2024. április 25. - Márk

Az egészségügy problémái

Az egészségügyet fenyegető eladósodás, a betegellátás színvonalának ellehetetlenülése ellen emelt szót csütörtöki közös sajtótájékoztatóján Puskás Imre (Fidesz), a Tolna megyei közgyűlés elnöke és a megye fenntartásában működő Balassa János Kórház főigazg
2008. november 27. csütörtök 15:17 - Hírextra
"Az egészségügyben 2006 nyarán és 2007 tavaszán bekövetkezett drámai fordulatok: a teljesítmény-volumenkorlát bevezetése, valamint az ágyszám-változtatások jelentős forráskivonást eredményeztek; ezek a folyamatok továbbra is zajlanak" - jelentette ki Puskás Imre.

Kifejezte meggyőződését, hogy a források szűkülése összefüggésben a szakmai színvonal csökkenésével, valamint ezzel együtt a növekvő és szigorodó szakmai ellenőrzések mögött a kormány tudatos politikai célja fedezhető fel, "az egészségügy privatizációjának előkészítése zajlik".
Muth Lajos főigazgató a Kórházszövetség adatsorát ismertetve rámutatott: az év végére mintegy 68 milliárd forint lesz a fekvőbeteg intézmények lejárt, kifizetetlen számláinak összege.

Gyakorlatilag az egészségügyet évek óta a beszállítók finanszírozzák, bármikor bekövetkezhet, hogy nem szállítanak tovább - mondta.Megtörtént esetként említette, hogy egy életmentő gyógyszert szállító cég a korábbi tízmilliós számla kiegyenlítéséhez kötötte az újabb rendelés teljesítését.

A kétségbeejtő helyzet megoldását attól az ígérettől várnák a kórházak, amely több nyilatkozatban is elhangzott az elmúlt hónapokban, hogy az állampolgárok által befizetett, de 2007-ben és 2008-ban maradványként visszatartott járulékokat szétosztják a kórházak között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását