2024. május 2. - Zsigmond

Családbarát szálloda épül

Fiatal és középkorú, kisgyermekes, elsősorban középosztálybeli családokra számít a Tolna megyei Kisszékelyben európai uniós támogatással épülő parkhotel. A projektgazda a hazaitól eltérő szemléletű szolgáltatásokat ígér.
2008. november 25. kedd 16:32 - Hírextra
Kiss János az MTI-nek elmondta: a 134 szobás családbarát parkszálló a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 600 millió forintos támogatásával mintegy négymilliárd forintból épül meg.

A projektgazda kiemelte, hogy a szálló a falusi környezetben játszóházzal, foglalkoztatókkal, gyermekfelügyelettel, rekreációs és rehabilitációs lehetőséggel, biokonyhával egészül majd ki. Emellett nagy szerepet szánnak a turizmusban újszerű egészségügyi szolgáltatásoknak, a vendégek például családterapeuták, gyerekgyógyászok segítségét vehetik majd igénybe. A szülőknek olyan szűréseket szerveznek, amelyekre a munka és a gyereknevelés közben nem jut idejük - mondta Kiss János.

A hotelt mások mellett az is egyedivé teszi, hogy geotermikus forrásokból állítják elő a szükséges energiát, és saját szennyvíztisztító épül majd hozzá.

A szakember szerint ma Magyarországon sok szálláshely marketingfogásként használja a családbarát jelzőt, az öt hektáron épülő kisszékelyi parkhotel viszont osztrák, olasz és német példákat követve tartalmas szolgáltatásokra törekszik.

A vendégkört is részben külföldről várják, Magyarországról pedig a felső középosztály pénztárcájához mérik az árakat - mondta a projektgazda, aki szerint a szálló ötcsillagos szolgáltatásokat nyújt majd négycsillagos árakon.

Ha teltházzal működik majd a szálló, akkor megduplázódhat Kisszékely lakossága. A 379 fős zsáktelepülés ma is üdülőfalu. Keresztes László polgármester az MTI érdeklődésére elmondta: a község 210 házából 70-80 nem kisszékelyiek, hanem városiak - főként budapestiek - és külföldi, leginkább német állampolgárok tulajdonában van. A horgásztavai, és természeti környezete miatt népszerű falu vezetőjének reményei szerint a parkhotel az egész környék turizmusának nagy lökést ad majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását