2024. május 6. - Ivett, Frida

Összűvészeti előadás az év végére

Összművészeti előadást kínál a közönségnek a Szegedi Nemzeti Színház: A mennyei város című balett-oratóriumot, amelynek előbemutatóját már láthatták a nézők a színház októberi jubileumi gáláján, most A katona története című produkcióval kiegészülve, egy e
2008. november 25. kedd 16:38 - Hírextra
Mint azt Juronics Tamás rendező a színház év végi programját beharangozó keddi sajtótájékoztatón kiemelte, az előadás különlegessége, hogy míg az első részben - Lendvay Kamilló A mennyei város című darabjában - énekesek között táncolnak a Szegedi Kortárs Balett művészei, addig a második részben - Sztravinszkij-Ramuz A katona története című művében - színművészekkel játszanak együtt a színpadon.

A Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióját először pénteken láthatja a közönség Szegeden, de játsszák majd a fővárosban is: december 18-án a Művészetek Palotájába várják a budapesti nézőket.

Decemberben egyébként a kicsiktől a nagyobbakig bárki találhat kedvére valót a Szegedi Nemzeti Színház műsorán: december 19-én mutatják be A Diótörő című zenés családi mesejátékot, amelyet Hoffmann művének felhasználásával Szilágyi Eszter Anna írt, és Pejtsik Péter zenésített meg.

Emellett ismét látható a Találkozások című előadás, Fekete Gizi önálló estje. A Fráter Erzsébet gyermekeihez szóló utolsó levele köré felépített előadás nyáron, a Városházi Estéken már nagy sikert aratott. Ezt ültették át kőszínházi keretek közé - mondta el Gyüdi Sándor direktor.

Az évet zenével is búcsúztatják majd a Szegedi Nemzeti Színházban: december közepén Molnár László karnagy vezényletével, két estén át az operaslágereké a színpad, december 23-án karácsonyi koncertre várják a közönséget, az év utolsó napját pedig a már szokásos Operettgála zárja.

Gyüdi Sándor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: igyekeztek olyan színvonalas programot összeállítani, melyre a jegyek akár karácsonyi ajándékok is lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását