2024. április 25. - Márk

Több pénz a büdzsében

Az Országgyűlés hétfőn este úgy döntött: feltölti a költségvetés általános tartalékát azzal a 35,2 milliárd forinttal, amit a Mol Nyrt. köteles volt az Európai Bíróság döntése alapján visszafizetnie az államnak.
2010. október 19. kedd 08:34 - HírExtra
A képviselők egyhangúlag, 350 igen szavazattal határoztak így, módosítva a 2010. évi költségvetéséről szóló törvényt. Rogán Antal (Fidesz) azzal indokolta a parlament elé terjesztett javaslatát, hogy a büdzsé általános tartaléka kimerülőben van, és olyan költségek is jelentkeztek, amelyek nem voltak előirányozva. Ilyen volt például az árvízi védekezés költségeinek egy része és az Ajka térségében történt iszapömlés okozta károk elhárítása.

A javaslat elfogadásával a képviselők egyúttal felhatalmazták a kormányt, hogy az Egészségbiztosítási Alap 2007-ben és 2008-ban keletkezett tartalékát az egészségügyi szolgáltatók korábbi években felhalmozott adósságának rendezésére fordítsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását