2024. április 26. - Ervin

Esélyt a fogyatékosoknak

Kulturális és családi programokkal hívja fel a figyelmet a fogyatékos személyek foglalkoztatásának jelentőségére az Ability Park december első hetében. Az élménypark szerint a fogyatékkal élők alig tíz százalékának van állandó munkája Magyarországon, pedi
2008. november 24. hétfő 08:05 - Hírextra
Az egyhetes programsorozat kiemelkedő eleme a köztéri Mikulás-akció, amelynek során - egész héten az V., VI., VII. kerület utcáin és főbb csomópontjain - kerekesszékes, vak és siket Mikulások egyetemista krampuszok társaságában járják a belváros köztereit, az állami, valamint az üzleti szféra közszolgáltatást nyújtó intézményeit és megjutalmazzák az esélyegyenlőségi törvényt betartó és a fogyatékos személyek integrációját segítő intézményeket, a jogszabályokat be nem tartó szervezeteknek pedig figyelmeztető virgácsokat és a jogkövető magatartást elősegítő információkat osztanak ki - tudatta az Ability Park.

A fesztivál kulturális programjait négy helyszínen - Instant (VI. kerület, Nagymező u. 38.), Alternatív Kulturális Közösségek Uniója (VII. kerület, Kazinczy u. 21.), Ability Park (VI. kerület Dessewffy utca 18-20.), Bárka Színház (VIII. kerület, Üllői út 82.) - rendezik meg, amelyek között szerepel akadálymentesített koncert a Misztrál együttessel, siketkocsma, jelnyelvi karaoke, jelnyelvi színház, adventi kirakodóvásár fogyatékos személyek által készített termékekből, családi Mikulás-nap az Ability Parkban, illetve az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház előadása is.

Az Ability Parkot abból a megfontolásból hozták létre kitalálói 2002-ben, hogy az ott található játékok segítségével bárki megismerhesse, átélhesse a fogyatékkal élők mindennapi helyzeteit. Elnevezése arra utal, hogy a fogyatékos embereket ne a hiányzó, hanem meglévő képességeik alapján fogadja el a társadalom.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását