2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az FKF kitakarította a várost

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szombat éjjel 70 téli célgéppel végezte Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalain a síkosságmentesítést - tájékoztatta az MTI-t Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.
2008. november 23. vasárnap 06:30 - Hírextra
Emlékeztetett arra, hogy szombat délután két órakor kezdődött havazás Budapesten, a város teljes területén.

A főutak megtisztítása után, éjfél körül megkezdték a mellékútvonalak takarítását is, azonban a vasárnap hajnali órákban a szórójárművek ellenőrzésre visszatértek a főútvonalakra, hogy a tömegközlekedés fennakadás nélkül elindulhasson.

A tömegközlekedési járművek vasárnap hajnalban gond nélkül elindultak, az utak jól járhatóak, fennakadás sehol nem volt tapasztalható - mondta Horváth László.

Mivel a hőmérséklet még nem süllyedt túl alacsonyra, a járművek kevert hintőanyagot - só és homok keverékét - szórták szét. Egyes kiemelt területeken, mint az Andrássy úton is, alternatív hintőanyagot, a rendkívül környezetbarát zeolitot használták és használják a védett fák megkímélésének érdekében.

Fokozott figyelmet fordítanak például arra is, hogy a hidakon kizárólag a meghatározott mennyiségű hintőanyagot szórják ki. Erre az a garancia, hogy a célgépeken pontosan be lehet állítani a környezetvédelmi előírások által megszabott mennyiséget.

A helyettes szóvivő figyelmeztetett arra, hogy ismét téli útviszonyok uralkodnak a fővárosban. A következő hetek, hónapok időjárása a közlekedés résztvevőitől - különösen a gépjárművezetőktől - fokozott körültekintést igényel. A biztonságos közlekedés érdekében arra kérik a gépjárművek tulajdonosait, hogy készítsék fel autóikat a téli útviszonyokra, amelyek miatt szükség van a téli gumik használatára.

Az FKF kéri a magánházak tulajdonosait, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. A síkosságmentesítésre a Fővárosi Közterület-fenntartó hulladékudvaraiban, illetve lakossági ügyfélszolgálati irodájában eszközöket és hulladékanyagot lehet vásárolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását