2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megkezték a fekete dodoz vizsgálatát

Megkezdték a Fehérgyarmatnál pénteken lezuhant katonai oktatógép fekete dobozának vizsgálatát hétfőn Kecskeméten - közölte az MTI érdeklődésére Mózes Zoltán ezredes, a Debreceni Katonai Ügyészség vezetője.
2008. június 23. hétfő 12:31 - Hírextra
Elmondta: a két halálos áldozatot követelő baleset helyszínén vizsgálódó ügyeletes katonai ügyész szerint a repülés során megsérthették a légi közlekedés szabályai. A géppel vélhetően olyan manővereket hajtottak végre, ami nem volt engedélyezett és nem tartozott a repülési feladatok közé.
A katonai ügyészség ezért a büntetőeljárási szabályok szerint tartott szemlét - mondta az ezredes hozzátéve: lefoglalták azokat a tárgyakat, köztük a repülési adatrögzítőt - fekete dobozt -, amelyek segítségével megállapíthatják, hogy történt-e bűncselekmény a repülés során.
Mindehhez szükség van a szemtanúk tanúkénti kihallgatására, s olyan szakértői vélemény beszerzésére, amely segíthet annak eldöntésében, hogy valóban megsértették-e a légi közlekedés szabályait, s az okozhatta-e a balesetet - jegyezte meg az ezredes.
Mózes Zoltán végezetül elmondta a távirati irodának, hogy az általános szabályok szerint 60 nap áll rendelkezésükre a vizsgálat lefolytatására, s vélhetően ez alatt az idő alatt be is fejezik az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását