2024. április 26. - Ervin

Új kajak-kenu vezér

December közepére lehet új kapitánya a magyar kajak-kenu válogatottnak, miután a szövetség (MKKSZ) rendkívüli közgyűlése megszavazta az alapszabály-módosítást és a posztra vonatkozó pályázatokat a jövő héten kiírják.
2008. november 21. péntek 16:05 - Hírextra
Baráth Etele elnök és Schmidt Gábor főtitkár a tanácskozás közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a jövőben az elnökség alatt egy szakmai igazgatói tisztség is lesz, ezt a feladatot javaslatuk alapján Weisz Róbert, az ifjúsági válogatott eddigi kapitánya fogja ellátni. Az ő esetleges kinevezéséről az elnökség még péntek délután dönt. Az új igazgató az összes szakág - síkvízi, szlalom, maratoni - szakmai hátterének biztosításáért lesz felelős, a válogatási rendszerbe, illetve a válogatottak összeállításába azonban nem szól majd bele.


A felnőtt- és az utánpótlás-kapitányi posztról ugyanakkor pályázati úton döntenek - a szóba jöhető jelöltek: Bakó Zoltán, Gyulay Zsolt, Szabó Attila, Storcz Botond, Makrai Csaba -, az anyagok beadási határideje december eleje. Ezt követően várhatóan napokon belül döntés születik az új kapitányokról.
A jelenlegi szakmai vezető, Angyal Zoltán szerződése április 30-án jár le, az új felnőttkapitány az átmeneti időszakban vele közösen végzi majd munkáját. Az MKKSZ a jövőben is számít Angyal munkájára, hogy melyik területen, azt egyelőre nem árulták el az érintettek.

A közgyűlésen döntés született arról is, hogy a jövőben 12 helyett 13 fős lesz az elnökség, ezt a plusz tagot az olimpiai bajnokok maguk közül jelölhetik ki.

Baráth hozzátette még, hogy jövőre valószínűleg jelentősen csökkeni fognak a szövetség anyagi forrásai - ahogy fogalmazott: "az állami támogatás a 2006-os szint alá eshet" -, s ennek következtében elképzelhető, hogy le kell mondaniuk egyes nemzetközi versenyeken való részvételről, illetve csökkenteni kell a viadalokra utazó csapatok létszámát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását