2024. április 25. - Márk

Capello befutó lehet

Marcello Lippi tagadta, hogy megkeresték volna az angol labdarúgó-válogatottnál megüresedett szövetségi kapitányi posztot illetően, de felkérés esetén megfontolná a dolgot.
2007. november 23. péntek 16:36 - Hírextra

"Nem kaptam telefonhívást, így egyelőre nem is foglalkozom a kérdéssel, de ha hivatalosan érdeklődnek, akkor elgondolkodok. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy jelölt lennék, mert korábban mindig visszautasítottam az Angliából érkező ajánlatokat" - mondta az 59 éves olasz szakember, aki tavaly világbajnoki címig vezette az itáliai válogatottat, majd a siker után lemondott.

Lippi a vb óta nem dolgozott, de pár hete kijelentette, készen áll, hogy visszatérjen a kispadra, mert mostanra teljesen kipihente magát.

Az angol válogatott lehetséges szakvezetőinek sorában egy másik olasz edző, Fabio Capello neve is felmerült. A Gazzetta dello Sport című újság arról számolt be, hogy a 61 esztendős mestert már a szerdai meccs előtt megkereste a szigetországi szövetség, amely azonban cáfolta az értesülést.
A futballistaként és szakvezetőként is világbajnok Franz Beckenbauer Jürgen Klinsmannt, a német válogatott volt szövetségi kapitányát ajánlotta McLaren utódának.

"Jürgen olyan ember, aki képes megoldani a legnehezebb feladatokat is, ha kellő időt kap erre. A nyelvet jól ismeri és amikor a Tottenham együttesében játszott óriási elismertséget szerzett. Azt hiszem érdekelné a feladat, hiszen mindig arra vágyott, hogy olyan országban tevékenykedjen, ahol a futball nemzeti játéknak számít" - nyilatkozta Beckenbauer a Bildnek.

A Los Angelesben élő tréner a tavalyi vb-n bronzérmet nyert a Nationalelffel, majd lemondott posztjáról.

Az angol szövetség csütörtökön menesztette Steve McClaren szövetségi kapitányt, miután szerdán a horvátoktól elszenvedett 3-2-es vereséggel a "háromoroszlános" együttes nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását