2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bemutatták a "Madárfészket"

Első ízben mutatták be a sajtó képviselőinek a pekingi olimpia központi helyszínéül szolgáló Nemzeti Stadiont, ismertebb nevén "Madárfészket". A félmilliárd dollárból emelt aréna építése 2003 decemberében kezdődött meg, és 14 hetes csúszással fejeződött b
2008. április 16. szerda 10:42 - Hírextra
A nyitóünnepség előtt 114 nappal még zajlanak az utolsó simítások, munkások festik a futópálya csíkjait, és a 91 ezer székből sem került még mindegyik a helyére.

Az ötkarikás játékokon a ceremóniáknak, az atlétikai versenyeknek és a futballdöntőknek otthont adó létesítményben belülről nem látszik a névadó vasszerkezet, mert egy ponyva védi az esőtől az ülőhelyeket, illetve akadályozza meg, hogy a tévéképet rontó árnyékok vetüljenek a küzdőtérre. Ami az olimpiai láng helyét illeti, azt az óvatos szervezők szigorúan titokban tartják.

A "Madárfészek" első tesztversenye pénteken egy 20 km-es gyaloglóviadal lesz, az augusztusi seregszemle után pedig árverést írnak ki a stadion új nevére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását