2024. május 10. - Ármin, Pálma

Dizájnos parkolóórák

Lehet, hogy a parkolóautomata pár év múlva már csak kiállítási tárgy lesz? Ez volt a kulcskérdése a Formabontó képzőművészeti pályázatnak, amelynek eredményét csütörtökön hirdették ki.
2008. november 20. csütörtök 18:06 - Hírextra
A pályázatot az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. hirdetett meg júniusban, hogy a parkolóórák külseje barátságosabbá, eredetibbé váljon, valamint népszerűsítse a mobiltelefonnal történő parkolást. A felhívásra fiatal képzőművészek jelentkezhettek, akiknek úgy kellett ötleteiket megvalósítaniuk, hogy az automaták használhatóak maradjanak, ugyanakkor kiemelkedjenek a városi környezetből, és mindemellett hirdessék: a díjfizetés mobiltelefonnal könnyebben megy.

A képzőművészek készíthettek térbeli, az automaták zárt formáját megbontó alkotást (térplasztikai pályázat) vagy rajzolhattak, festhettek, fotózhattak bármit az automaták felületére (dekorációs, grafikai pályázat).

A látványterveket művészekből, közéleti személyiségekből álló zsűri bírálta el, amelynek tagja volt: Szirtes János akcióművész, képzőművész, a zsűri elnöke, Wahorn András művész, Bakáts Tibor (Settenkedő) kritikus és Erős Antónia újságíró, műsorvezető.

A grafikai pályázat első helyezettje Bíró Tamás lett Egyszerű című alkotásával. "A fő szempont a funkcionalitás volt, ezért az automatára közérthető piktogramokat tettem" - fogalmazott az alkotó. A második díjat Szép Gabriella, a közönségdíjat pedig Kovács Gyula kapta.

A térplasztikai pályázat első helyezettje Morvay Márton és Morvay Gabriella lett Mint egy süti című alkotásával. A házaspár elmondta: az ötletet az automata háromszög formája adta, ezért hasonlít az általuk elkészített mű egy feketeerdő-tortaszeletre. Ebben a kategóriában a második Bada Emőke és Bordás Boglárka, a közönségdíjas pedig Miklósi Ádám lett.

Róder Judit, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. marketingvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a térplasztikai pályázat 17 alkotása november 30-ig látható a Városháza téren, míg a grafikai pályázat nyerteseinek alkotásai a főváros több mint száz pontján láthatók több hónapon át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását