2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szekeres és a tűzszerészek

A Magyar Honvédség tűzszerész alakulatánál rendezett körülmények uralkodnak, az állomány felkészülten, magas színvonalon látja el munkáját - hangsúlyozza Szekeres Imre honvédelmi miniszter az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. Közölte azt is, t
2008. november 20. csütörtök 18:10 - Hírextra
A tárca vezetője közölte, hogy az elmúlt két napban, ha áttételesen is, de ismét az érdeklődés középpontjába került a Magyar Honvédség tűzszerész és hadihajós zászlóaljának tevékenysége. Történt mindez annak kapcsán, hogy egy - azóta leszerelt és elbocsátott - tűzszerész százados előzetes letartóztatásba került lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt.

"Könnyű - éppen ezért sokan hajlamosak rá - általánosítani, és egy ember viselkedése és tettei alapján megítélni egy egész szervezetet. Ugyanígy könnyű elfelejteni azt a rengeteg kiválóan végrehajtott feladatot, amely a mindennapokban jellemző az alakulatra" - hangsúlyozta Szekeres Imre.

Felidézi, hogy két héttel ezelőtt az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága éppen a tűzszerész és hadihajós zászlóaljnál tartott kihelyezett ülést. Ennek alkalmával közvetlenül győződhettek meg minderről.

"Tűzszerész katonáinkról még ellenzéki képviselőtársaim is elismeréssel nyilatkoztak. Nem véletlen az egyetértés közöttünk ebben" - fogalmaz a politikus.

A miniszter hangsúlyozza: "az alakulat állományától azt várom el, hogy továbbra is ugyanúgy végezzék feladataikat, ahogy eddig. Bizalmam irántuk töretlen. Biztos vagyok abban, hogy az embereké is, akik biztonságáért nap mint nap kockára teszik életüket."

A honvédelmi tárca szóvivője szerdán jelentette be, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezérkari főnöke azonnali hatállyal leszerelte és elbocsátotta a Magyar Honvédség állományából azt a hivatásos tűzszerész katonát, akit a katonai ügyészség előzetes letartóztatásba helyezett lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője közölte, hogy ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás az újpesti MSZP-iroda előtt elhelyezett csőbomba ügyében a Budapesti Katonai Ügyészségen - közölte

Ács Tibor elmondta, hogy jelen pillanatban ez a bűnügy nem hozható összefüggésbe azzal, amelynek kapcsán egy hivatásos tűzszerész katonát lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyeztek. Két teljesen önálló ügyről van szó - hangsúlyozta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását