2024. április 24. - György

Többszörös intelligencia

Megjelent Kristen Nicholson-Nelson A többszörös intelligencia című, tanároknak szóló kötete magyar nyelven - tudatta a Szabad Iskolákért Alapítvány (SZIA) közleményében.
2007. december 7. péntek 18:18 - Hírextra

A szerző kötetében a gyakorlatban is használható módszerekkel segíti a pedagógusokat, hogy minden gyermekben megtalálják és fejlesszék azt, ami az erőssége. Legyen az a számolás, a mozgás vagy a zene.

A SZIA évek óta arra törekszik, hogy kiadványaival gyakorlati segítséget nyújtson a tanítóknak, tanároknak - közvetve a gyerekeknek és a szülőknek is - abban, hogyan lehet bevonni a gyerekeket a tanulásba. Miként lehet őket tevékennyé tenni az órán és olyan légkört teremteni az iskolában, amely azt sugallja, hogy mindenki fontos, és a pedagógus partnere a diáknak a fejlődésben.

A SZIA könyvsorozat korábbi kötete, Spencer Kagan Kooperatív tanulás című műve évtizedek óta az első olyan gyakorlati pedagógiai kézikönyv, amely nyolcezer példányban kelt el. A siker megismétlése várható a Többszörös intelligencia esetén is - állítja az Alapítvány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását