2024. április 19. - Emma

"Tanítsátok a gyerekeket futballozni!"

A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség keddi elnökségi ülésén döntött az MGYLSZ nagyköveti rendszerének felállítássáról, amelynek vezetőjévé a 32-szeres válogatott Kereki Zoltánt nevezte ki. Az ő feladata lesz a nagyköveti rendszer országos hálózatának létr
2008. november 19. szerda 14:32 - Hírextra
"Nagy örömmel fogadtam el a felkérést, miután régóta vallom, hogy a magyar labdarúgásban óriási hiba az, hogy a profi rész teljesen elválik az utánpótlás területétől. Nálunk fejlettebb országokban a klubok szerződésben kötelezik a játékosaikat arra, hogy tevékenyen részt vegyenek a gyermekek edzésein, ezzel is elősegítsék a példaképek kialakulását" - mondta el Kereki Zoltán a kinevezése után.

Az MGYLSZ vezetősége az összes (!) egykori válogatottat, jelenlegi játékost és edzőt felkér levélben, hogy segítse elő a foci népszerűsítését, szakmai fejlődését és váljon részesévé a magyar labdarúgó kultúra kialakításának. A felkérést elfogadó nagykövetek több feladat közül választhatnak, mint pléldául:

- különböző gyermeklabdarúgó tornákon díjátadás

- saját körzetben iskolai csapatok látogatása edzéseken, bemutató az edzéseken, kapcsolattartás a helyi testnevelőkkel, gyerekekkel, szüleikkel

- a magyar válogatott hazai mérkőzésein az úgynevezett gyerekszektorban a fiatalokkal együtt meccsnézés, autogramosztás

- tehetségkutatás, iskolai tornákon ügyes gyerekek felfedezése és egyesületekbe való irányítása

- iskolai rendezvényeken meghívott vendégként élménybeszámolók tartása, közönségkapcsolatok ápolása.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását