2024. május 5. - Györgyi

Együttműködés rendőrök és vámosok között

Együttműködési megállapodást írtak alá kedden a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Heves, valamint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságok vezetői a közös feladatok végrehajtásána
2008. november 18. kedd 14:23 - Hírextra
Mecser Tamás Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitány-helyettes, bűnügyi igazgató az esemény házigazdájaként úgy fogalmazott, hogy nem új keletű a rendőrség és a VPOP együttműködése, de mindig vannak közös feladatok, amelyek során ezt a kapcsolatot szorosabbra kell fűzni. Hozzátette: elsősorban szervezeti változások indokolták a korábbi megállapodás felülvizsgálatát, amely egyébként a gyakorlatban kiválóan működik, és a napi viszonyokhoz igazodik.

Kitért arra is, hogy a vám- és pénzügyőrségen számos olyan adat, információ keletkezik, amelyek közvetlenül is megkönnyítik a rendőrség munkáját. Az együttműködés alapja és célja, a bűncselekmények megelőzése, megszakítása és üldözése, így különösen az állami bevételekkel összefüggő jogsértések elleni fellépés, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatósági fellépés, a szervezett bűnözés, a terrorizmus, illetve a feketegazdaság elleni küzdelem a kiemelt terület - fűzte hozzá.

A VPOP szakemberei példaként említették az ünnepnapokhoz kapcsolódó ellenőrzési vizsgálatokat, köztük a csillagszóró és a kikelet néven ismert közös akciósorozatot, ahol a rendőrség mellett számos egyéb szakhatósággal is együttműködtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását