2024. március 29. - Auguszta

Együttműködés Szerbiával

Együttműködési keretmegállapodást kötött a magyar és a szerb parlament - jelentette be Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, miután megbeszélést folytatott Slavica Djukic-Dejanoviccsal, a szerb parlament elnökével kedden Budapesten.
2008. november 18. kedd 14:18 - Hírextra
Az együttműködési keretmegállapodás rögzíti, hogy az aláírók hozzá kívánnak járulni a két ország közötti jó kapcsolatok, a partneri viszony és a kölcsönös bizalom megerősítéséhez.

Szili Katalin elmondta: a megállapodás keretében a magyar Országgyűlés segíti a szerb parlamentet az uniós felkészülésben: együttműködnek a bizottságok, és felkészítik a hivatali apparátust is.
A házelnök reményét fejezte ki, hogy Szerbia 2009-ben már uniós tagjelölt lehet.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: áttekintik az öt éve zajló Tolerancia Programot, és tovább folytatják az együttműködést.

Szili Katalin úgy fogalmazott: több mint gesztusértékű, hogy Slavica Djukic-Dejanovic első külföldi útja Budapestre vezetett.

Slavica Djukic-Dejanovic újságíróknak arról beszélt: a keretmegállapodás aláírásával megnyílik a lehetőség egy szélesebb együttműködésre a két parlament között.

A határmenti együttműködés, a kisebbségi jogok, és az országok közötti együttműködés csupa olyan kérdés, amelyekben mindig van mód az előrelépésre, és ezt a mostani megállapodás is elősegíti - fogalmazott a szerb parlament elnöke.

Szili Katalin hozzátette azt is: folytatják azt a gyakorlatot, hogy félévente találkoznak. Mint mondta, a következő megbeszélésük Szirbik Imrének, a magyar-szerb baráti tagozat elnökének meghívására Szentesen lesz, azután pedig jövő ősszel Belgrádban találkoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását