2024. április 19. - Emma

Eltörölnék a pontokat és egyéni versenyek lennénen a Forma-1-ben

Bernie Ecclestone legújabb ötlete szerint a Forma-1-es világbajnokságon eltörölnék az egyéni pontversenyt és minden viadalon érmeket kapnának a dobogósok. A vb-győztes a legtöbb aranyérmet szerzett pilóta lenne.
2008. november 18. kedd 14:27 - Hírextra
A sorozat első számú vezetője azt szeretné, ha csak a konstruktőri versenyben maradna az eddigi pontozásos rendszer, azaz egyéniben senki sem kapna külön pontokat. Ugyanakkor a helyezéseket számon tartanák a rangsorolás miatt.

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt az irányt kell követnünk. Így mindenki rá lenne kényszerítve a küzdelemre, hogy győzelemre törekedjen" - mondta a 78 éves sportvezető. - "Mindenki támogatta az ötletemet, akivel beszéltem, örültek neki."

Ecclestone azt reméli, így elkerülhető lesz, hogy bárki is megelégedjen egy biztos pontszerzéssel.
Az elképzelést valószínűleg többek között az idei emlékezetes szezonzáró Brazil Nagydíj "ihlette", melyen a végül egy ponttal győztes Lewis Hamilton az egész viadalon csak arra figyelt, hogy a negyedik, ötödik helyen haladjon, tudva, hogy négy pont megszerzésével (5. hely) már övé a bajnoki cím. A fiatal brit minden idők legfiatalabb világbajnoka lett, míg riválisa Massa győzelme ellenére második. Ecclestone új rendszere mellett azonban Massáé lett volna a bajnoki cím, hiszen ő hat, míg Hamilton csak öt futamot nyert idén.

A javaslatról egyelőre még sem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), sem a Forma-1-es Csapatok Szervezete (FOTA) sem tárgyalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását