2024. április 28. - Valéria

Bárándy a gyalázkodásról szóló törvényről

Nem volt elhibázott lépés a gyalázkodásról szóló törvénymódosítás benyújtása és a jövőben sem az, ha e probléma megoldását jogszabály-módosításban látjuk - mondta Bárándy Gergely keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. július 1. kedd 15:18 - Hírextra
A szocialista képviselő mindezt annak alapján közölte, hogy a módosítás megsemmisítésével három alkotmánybíró nem, vagy nem teljesen értett egyet.

Bárándy Gergely úgy fogalmazott: annak viszont nem örülnek, hogy a köztársasági elnök indítványára hozott határozat alapján továbbra is büntetlenül és nyíltan lehet "cigányozni, zsidózni vagy a magyar nemzetet durván szidni". Megjegyezte, annak sem örülnek, hogy az alkotmánybírák többsége nem értett egyet az ő jogi érvelésükkel.

Felhívta a figyelmet, hogy aki a hétfői döntés után triumfálni akar az vigyázzon, mert meg találja bántani azt a néhány százezer vagy millió embert, akiknek a törvénymódosítás védelmet nyújtott volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását