2024. április 26. - Ervin

Az óbudai gázgyár területének rehabilitációja

Az egykori óbudai gázgyár területén visszamaradt több mint 2.500 tonna gázmassza eltávolításával összefüggő kérdésekkel is foglalkozott hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.
2008. november 17. hétfő 15:40 - Hírextra
Nyáry Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy a környezetvédelmi szakhatóság előírása szerint 2010 szeptemberéig el kell távolítani a talajt erősen szennyező gázmasszát, nehogy a veszélyes anyag károsítsa a Duna élővilágát.

Az igazgató tájékoztatása szerint a területet néhány éve ipari övezetből intézményi és lakóövezeti fejlesztési térséggé minősítették át, ezért szigorúbb talajtisztasági határértékeknek kell megfelelni az ártalmatlanítás során. A szakhatóság előírásának megfelelően a tartályokban lévő gázmasszát kitermelés után el kell szállítani kármentesítésre. Ennek költsége korábbi becslések szerint 5,7 milliárd forint - fűzte hozzá.

Az igazgató közölte, a kabinet ülésén Bakonyi Tibor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy készen állnak a kármentesítésre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi szakhatóság tévedésből más területeken, az óbudai autójavító és a Filatorigát környékén is kármentesítést írt elő számukra. E határozat ellen a Főgáz fellebbezést nyújtott be. Az ülésen elhangzott, hogy a kármentesítés pénzügyi forrását a Főgáznál erre a célra korábban képzett céltartalék jelentené.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását