2024. május 2. - Zsigmond

Még nagyobb visszaesés lehet

A harmadik negyedéves GDP adat már jelzi a világgazdaság és a magyar gazdaság válságát - mondta el a gazdasági miniszter. Bajnai Gordon a következő negyedévben még nagyobb visszaesésre számít. Hozzátette: a lassulás hatásainak tompítására a bejelentett ga
2008. november 15. szombat 08:17 - Hírextra
A pénzügyi válság reálgazdaságra gyakorolt hatásának első jelei már megjelentek. A harmadik negyedévi magyar GDP már csökkenést mutatott, 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a második negyedévi adatnál.

A válság termelésre gyakorolt hatása ráadásul tovább fog tartani, mint a pénzügyi krízis - mondta az InfoRádióban a gazdasági miniszter.

Ahogy Bajnai Gordon elmondta, Európa legnyitottabb gazdasága a magyar, amely épp ezért ki van téve más országok folyamatainak. Azaz, ha például Németországban vagy Olaszországban szűkül a piac, akkor a magyar exportőrök is nehezebben tudják értékesíteni termékeiket.

A miniszter elmondta: ezért van szükség a belső kereslet élénkítésére, valamint új, távol-keleti piacok szerzésére, amelyre a kormány törekszik új, gazdaságélénkítő csomagjában.

Bajnai Gordon rámkutatott: a gazdasági visszaesés az utolsó negyedévben várhatóan még nagyobb lesz, hiszen az egész világon további lassulás várható.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását