2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz azt kifogásolja, amit ő csinált anno a kormányon - Burány szerint

A Fidesz olyan gyakorlatot kifogásol, amelyet előszeretettel és jóval nagyobb mértékben alkalmazott kormányzása idején - nyilatkozta Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára.
2009. szeptember 26. szombat 11:11 - HírExtra
Burány Sándor megjegyezte: Cser-Palkovics András nem ismeri a Fidesz kormányzási gyakorlatát, amikor két év alatt több mint 600 szerződést kötött a gazdasági tárca 625 millió forint értékben, a feladatait pedig jóval nagyobb létszámban látta el, mint a jelenlegi.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapján közzétett válaszlevélben Burány Sándor azt írja, az NFGM a rendkívül összetett feladatköréből adódóan rendszeresen igénybe vesz megfelelő tapasztalattal rendelkező külső szakértőket.

A tanácsadók igénybevétele megszokott gyakorlat mind a gazdasági szférában, mind pedig az államigazgatásban. Minden olyan esetben így járunk el, amikor egy adott szakmai feladatot költséghatékonyabban el lehet végeztetni piaci szereplővel, mintha arra folyamatos jogviszonyban köztisztviselőt alkalmaznánk, amelyre egyébként sincs lehetőség a tárca szűkös létszámkerete miatt - írta válaszában az államtitkár.

"Meggyőződésem szerint ugyanez, a hatékonyságra való törekvés vezérelte 1998 és 2002 között Chikán Attila, illetve Matolcsy György miniszter urak által vezetett Gazdasági Minisztériumot is, amikor különféle kommunikációs és tanácsadói feladatokra szerződések százait kötötte. Például 2000-ben és 2001-ben a minisztérium 681 különböző szerződést kötött külsős tanácsadói, kommunikációs és egyéb feladatokra, összesen közel 625 millió forint értékben. Mindehhez hozzátartozik, hogy 2001-ben a Gazdasági Minisztériumban az alkalmazottak létszáma 568 fő volt. Napjainkra az NFGM - mint általános jogutód - által felügyelt szakmai területek száma lényegesen bővült, többek között területfejlesztéssel, fejlesztéspolitikával. Emellett az a tény, hogy ma már hazánk az Európai Unió tagja, ugyancsak többletfeladatokat jelent a tárca számára. Mindezek ellenére jelenleg csupán 408 fő dolgozik a tárcánál" - írta az államtitkár.

Burány Sándor a válaszlevélben kiemelte, hogy az NFGM, illetve jogelődje, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium működésének reformja során az elmúlt években több mint 20 százalék költségcsökkentést ért el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Chris
2009. szeptember 27. 04:01
Jövő tavasztól meg azt fogják csinálni, amit az elmúlt 8 évben kifogásoltak. A választóik (akik 8 évig sarcról, meg népnyúzásról beszéltek) meg majd hozsannáznak hozzá. Oszt jónapot.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását