2024. május 12. - Pongrác

Nem született egyetértés

Nem jutott egyetértésre a Hospinvest Zrt. és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteken abban a kérdésben, hogy a cég törvényesen működteti-e az egri Markhot Ferenc kórházat.
2008. november 14. péntek 19:16 - Hírextra
Amennyiben a Hospinvest szombatig nem hagyja el a kórházat, a VÉSZ megszállja a vállalat egyik székházat - mondta Éliás Ádám, a szövetség elnöke a tárgyalás után az MTI-nek, azzal indokolva tervezett lépésüket, hogy nem kaptak kielégítő választ a törvényességet illetően.

A Hospinvest az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a VÉSZ nyílt fenyegetése miatt megtették a feljelentést az egri kórház és a cég vezetőinek magántulajdonhoz, és a magánélet nyugalmához fűződő jogai védelmében.

A Hospinvest beszámolt arról is, hogy általuk kezdeményezett találkozón a vállalat bemutatta a VÉSZ-nek azokat a dokumentumokat, amelyek állításuk szerint azt igazolják, hogy működésük törvényes, de ezeket az iratokat a VÉSZ nem fogadta el, s "bele sem voltak hajlandók tekinteni".
A VÉSZ szerdán már tüntetett a cég Megyeri úti székháza előtt, mert szerintük a Hospinvest törvénytelenül üzemelteti az egri megyei kórházat, miután a bíróság megsemmisítette a pályázatát.

A Hospinvest november 1-je óta üzemelteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat. Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az intézményt. Szeptember 15-én a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította a vagyonkezelési pályázat győztesévé. Sós Tamás (MSZP), a megyei közgyűlés elnöke azonban másnap bejelentette: nem bontják fel a szerződést.

Az MTI által korábban megkérdezett jogászok szerint az ítélet
nem érinti közvetlenül a megye és a cég között létrejött szerződést,
annak felbontása polgári peres úton kezdeményezhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását