2024. április 29. - Péter

Önt megkárosították a multik? Mondja el a Jobbiknak!

Felhívást intéz a Jobbik a multinacionális cégek jogsértéseit elszenvedő dolgozókhoz, azt ígérve: panaszaik alapján megteszik a szükséges jogi lépéseket.
2010. szeptember 21. kedd 11:11 - HírExtra
Bertha Szilvia, a párt munkaügyi kabinetjének vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az akár névtelen panaszokat a választókerület jobbikos országgyűlési képviselője összegyűjti, majd azok alapján bejelentést vagy feljelentést tesz az illetékes hatóságoknál.

A politikus szerint a multinacionális vállalatok jó része Magyarországot "gyarmati ország módjára kezeli", dolgozóival pedig "rabszolgaként bánik".

Hozzátette: a munkanélküliség rákényszeríti az embereket, hogy a megalázó munkakörülmények és a méltánytalan fizetés ellenére állást vállaljanak ezeknél a cégeknél, noha azok a munkavédelmi előírások mellett a Munka törvénykönyvét is rendszeresen megszegik. Példaként a multinacionális élelmiszerláncokat és az összeszerelő üzemeket említette.

Bertha Szilvia elmondta: azért indítják el az akciójukat, mert a kiszolgáltatott dolgozók megélhetésüket féltve nem mernek fellépni a munkáltatójukkal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását