2024. április 20. - Tivadar

Bank támogat kórházakat

Öt kórházi osztály és öt mentőállomás kap összesen bruttó 25 millió forint értékű eszköztámogatást - jelentette be kedden a K and H Csoport, amely az Egészséges Nemzetért Alapítvánnyal közösen négy éve életre hívott gyermekegészségügyi programjával eddig
2007. november 6. kedd 18:40 - Hírextra
Az idei kiírás alapján a jelentkezők legfeljebb ötmillió forint értékű műszerre adhatták be kérvényeiket. A tavalyi évtől minden pályázati ciklusban a zsűri előre meghatározza azt a gyermekegészségügyi területet, amely az adott évben kiemelt figyelmet kap, ez idén a gyermeksebészet volt. A K and H Gyógyvarázs kiírására idén 86 pályázat érkezett, közülök választotta ki a zsűri azt a tizet, amely részesül a támogatásból.

A program idei nyertese: a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyerekszív Központ; a Debreceni Egyetem OEC, Gyermekklinika, Klinikai Genetikai Központ; az Országos Mentőszolgálat, Edelényi Mentőállomás; az egri Markhot Ferenc Kórház, Gyermekosztály; az Országos Mentőszolgálat, Ercsi Mentőállomás; a Pécsi Tudományegyetem ÁOK, Gyermekklinika, Sebészeti Osztály; az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Mentőszervezet, Soproni Mentőállomás; az Országos Mentőszolgálat, Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet; a Komárom-Esztergom megyei 104 Mentőalapítvány és a Zala Megyei Kórház, Gyermekosztály.

Az intézmények képviselőinek kedden gratulált a zsűri néhány tagja - Barabás Éva műsorvezető, Békefi Dezső, a Magyar Gyermekorvos Társaság főtitkára, Horváth Magyary Nóra, a bank ügyvezető igazgatója és Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztő - a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben megrendezett sajtóeseményen. - Évről évre egyre jobban kidolgozott pályázatok érkeznek - dicsérte a pályaművek minőségét Békefi Dezső.

A K and H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, és a Gyógyvarázs-programot jövőre is szeretné folytatni - tette hozzá Horváth Magyary Nóra ügyvezető igazgató.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását