2024. április 28. - Valéria

Alacsonyabb tetőzés

A Közép-Tiszán levonuló árhullám tetőzési értékei a vásárosnaményi adatok ismeretében alacsonyabbak lesznek, mint azt az elsődleges becslések alapján várni lehetett - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense hétf
2008. augusztus 4. hétfő 14:44 - Hírextra
Vona Titusz tájékoztatása szerint a Tisza jelenlegi vízállása Kisköre-alsónál 675 centiméter, a tetőzés kedden vagy szerdán következik be 700 centiméter körüli értékkel. Szolnoknál a tiszai vízmérce most 623 centimétert mutat, a folyó a hét második felében tetőzik 650 centiméter körül, ami az elsőfokú árvízvédelmi készültség szintjét jelenti.

A védekezés szempontjából kedvező változás annak köszönhető, hogy az elmúlt napok csapadékmentes, meleg időjárása kedvező feltételeket teremtett a Felső-Tiszáról érkezett árhullám "ellapulására" - tette hozzá a sajtóreferens.

A Tisza középső szakaszán Kisköre és Fegyvernek között július 31-től van érvényben elsőfokú árvízvédelmi készültség mindkét parton, eddig jelentős beavatkozásra nem volt szükség. A Zagyva Szolnok és Újszász-Szóró közötti szakaszán viszont egy megrongált csapolózsilip okozott gondot; a megfelelő lépések megtörténtek, ott figyelőszolgálatot tartanak fenn.

Vona Titusz kitért arra, hogy a leendő tiszaroffi árvízi vésztározó kivitelezése mindaddig folytatódik, amíg a levonuló árhullám a munkákat nem veszélyezteti.A belvíz elleni védekezés során a torkolati zsilipek mindenütt zárva vannak, a szivattyúk üzemelnek. Öt szakaszon tartanak fenn elsőfokú belvízvédelmi készültséget, amely az árvízihez hasonlóan döntően figyelőszolgálatot jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását