2024. május 6. - Ivett, Frida

Húszmillió forint adomány az emlőrákszűrésre

Húszmillió forintot adományozott az emlőrákszűrés modernizálására a világ egyik vezető kozmetikai vállalata, amit a hétvégén a Városligetben megrendezett Egynapos gyaloglás az életért programon jelentett be.
2008. szeptember 15. hétfő 14:50 - Hírextra
Idén ünnepli az emlőrák elleni küzdelmének tizedik évfordulóját az Avon és ebből az alkalomból gyaloglást szervezett a Városligetben.

Az eseményen erre az alkalomra gyártott takarókat és széldzsekiket árusítottak, hogy a bevételt jótékony célra fordítsák. Az eladásból származó összeget a cég nem kívánta nyilvánosságra hozni, csak azt, hogy a bevételt húszmillió forintra egészítette ki. A vállalat a Magyar Rákellenes Ligával együtt azt tervezi, hogy - várhatóan októberben - kiír egészségügyi intézményeknek egy pályázatot, amelynek nyertese húszmillió forint értékű mammográfdigitalizáló készüléket kap.
A kozmetikai cég 1955-ben hozta létre az Avon Alapítványt, amelynek küldetése a nők támogatása. Az alapítvány 1992 óta vesz részt az emlőrákellenes küzdelemben. Az Avon Magyarország 1998-ban csatlakozott a misszióhoz, és 2007-ig közel 500 millió forintot gyűjtött össze az emlőrák elleni küzdelem támogatására.

Az Egynapos gyaloglás az életért elnevezésű eseményt 2001 és 2005 között ötször rendezték meg Magyarországon. Az idei figyelemfelkeltő sétán több ezren vettek részt, köztük húsz ismert magyar hölgy, többek között Zséda, Kovács Katalin, Dombovári Vanda, Tallós Rita, Tóth Vera, Pécsi Ildikó, Koós Réka, Madár Veronika, Balogh Edina, Lóránt Kriszta, Kapócs Zsóka, Détár Enikő, Keleti Andrea, Ada, Debreczeni Zita, Kisó és Zimány Linda.

Sokan vettek részt a szűrővizsgálatokon is a Petőfi Csarnokban, ahol volt vércukorszintmérés, Voll-féle állapotfelmérés, vérnyomásmérés, testzsírszázalék-mérés, testtömegindex-számítás, sőt táplálkozási tanácsadás is várta az érdeklődőket.

A séta után szórakoztató programok várták a gyaloglókat, Gáspár Laci, a Four for Dance, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán lépett színpadra, majd az estét Zséda közel kétórás koncertje zárta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását