2024. május 10. - Ármin, Pálma

Félévente megtartják a gazdasági csúcsot

Rendszeressé válik a gazdasági csúcs, ami félévente fontos kérdéseket vitat meg; az erről szóló javaslatot egyhangúlag fogadta el csütörtökön Budapesten az Országgyűlés gazdasági bizottsága, amelynek keretei között a kormány, a pártok, a jegybank, az érde
2008. november 13. csütörtök 13:55 - Hírextra
Van igény a magyar társadalom, a politika és a gazdaság részéről, hogy időnként legyen egy nagyobb, a közös gondolkodásnak teret adó tanácskozás - hangsúlyozta Podolák György, a testület szocialista elnöke a négy és félórás tanácskozást lezárva.

Hozzátette: félévente, nagy és fontos kérdések esetén hívnák össze a tanácskozást, ha indokolt és szükség van rá, a leginkább érintettek részvételével. Mint mondta, hívhatják nemzeti gazdasági csúcsnak, de más elnevezést is találhatnak.

Podolák György felhatalmazást kért a testülettől, hogy Bajnai Gordon gazdasági miniszterrel a csúcson elhangzott három-öt témakört hozzák a bizottság elé, döntsenek róla és végül azok kerüljenek az Országgyűlés elé.

Szavai szerint az Országgyűlés gazdasági bizottsága méltó keretet adott a tanácskozásnak. Úgy vélte, kiderült, szükség van arra, hogy a felvetődött kérdések az ország házában dőljenek el, vagyis ott, ahol a megállapodásokat következetesen végig lehet vinni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását