2024. május 6. - Ivett, Frida

25 új tüzoltóautó állt szolgálatba

Több mint egymilliárd forint értékben huszonöt új - vízszállító és műszaki mentő - tűzoltójárművet adott át huszonkét hivatásos önkormányzati és két önkéntes tűzoltóságnak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mogyoródi úti épülete Gyenesei István
2008. november 13. csütörtök 13:51 - Hírextra
A tűzoltóságot is felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter négy város önkormányzati tűzoltóságának és két önkéntes köztestületi tűzoltóságának adott át olyan, egyenként több mint 60 millió forint értékű járművet, amely csaknem hétezer liter víz szállítására és tűzoltásra is alkalmas.

Könnyűkategóriájú műszaki mentésre kialakított, csaknem 50 millió forintba kerülő járműveket kapott tizennyolc hivatásos önkormányzati tűzoltó-parancsnokság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.
Gyenesei István a járművek indítókulcsainak átadásakor azt mondta: a tűzoltóságoknak 2002 és 2006 között 14 milliárd forint értékben 143 különböző típusú új gépjárművet adtak át, a következő, 2010-ig tartó programban pedig mintegy 15 milliárd forint értékben fejlesztik a járműparkot.

A miniszter megjegyezte, hogy idén már hetvennégy tűzoltóautót adtak át 7,5 milliárd forint értékben, és így a 2010-ig tartó program felét már teljesítették.

A miniszter szerint a pénzügyi és gazdasági világválság ellenére a kormányzat érdeke, hogy a tűzoltóság technikai fejlesztésének üteme ne törjön meg. Bár az önkormányzatok jövő évi központi költségvetési támogatása 12 százalékkal csökken, a tűzoltóságok működési támogatása az idei 35,4 milliárdról 36,8 milliárd forintra nő. Ebből eszközfejlesztésre négymilliárd forint jut, a laktanya-felújításokra pedig jövő tavasszal írnak ki pályázatot.

A tűzoltók túlóradíjáról szólva a miniszter azt mondta: megvárják a Legfelsőbb Bíróság döntését, és ha olyan döntés születik, hogy jogosan jár a tűzoltóknak a juttatás, a kormány mindent megtesz jogosnak ítélt követeléseik teljesítéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását