2024. május 4. - Mónika, Flórián

Feldarabolta és mágia-segédeszközként adta el feleségét egy férfi

Őrizetbe vettek Tanzániában egy férfit szerdán, aki feldarabolás céljára próbálta meg eladni albínó feleségét, de nem szervátültetés, hanem fekete mágia végett.
2008. november 13. csütörtök 06:18 - Hírextra
A bűncselekmény a Kongói Demokratikus Köztársaság határához közeli vidéken közel történt, ahol idén megszaporodtak az albínók elleni támadások.

Az albínók vérében nincs elegendő a melanin nevű pigmentből, ezért fehérbőrűek és vöröshajúak. A hagyományos afrikai hiedelmek szerint ezek az emberek gonosz szellemek hordozói, ezért lekezelően bántak velük és bántalmazták őket. Napjainkban az albínók testrészei után valóságos vadászat folyik, a varázslók szerint ugyanis az ilyen emberek bizonyos szerveiből készült amulettek szerencsét hoznak.

John Joseph még élve akarta a feleségét testrészenként ilyen amulettek készítésére eladni 3,6 millió tanzániai schillingért (mintegy 600 ezer forintért), ami csillagászati összegnek számít a helyi viszonyok között. A vásárlók kongóiak voltak, akiknek a rendőrségi razzia alatt sikerült megszökniük. Az asszony nem is sejtette, hogy mi várt rá.

Az elmúlt év során Kelet-Afrikában 27 albínót, többségükben nőt és gyermeket öltek meg azért, hogy felhasználják a testrészeiket. Jakaya Kikwete tanzániai elnök közölte: jelentést kapott arról, hogy egyesek albínókat ölnek meg, hogy levágják a testrészeiket, például az ujjukat, amelyek állítólag halászat vagy nyersanyag-kutatás közben hoz szerencsét. - "Ez értelmetlen kegyetlenség, ennek véget kell vetni" - hangoztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását