2024. május 2. - Zsigmond

25 millió olajfát ültetnek az albánok

Sali Berisha kormányfő szerdai bejelentése szerint ötmillióról 25 millióra növelnék az "albán föld aranykészletét", vagyis az olajfaállományt. "Ez az egyik legértékesebb örökség, amit ránk hagytak őseink" - mondta Berisha.
2008. november 13. csütörtök 06:25 - Hírextra
Albánia csatlakozni készül az olajbogyó-termesztést és olívaolaj-termelést szabályozó nemzetközi szerződéshez. A tervek a csatlakozási folyamat részeként formálódnak. A részletekről, az ültetés ütemezésről vagy a fejlesztésre szánt összeg nagyságáról Berisha nem nyilatkozott.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "országunk területén 50 millió vagy akár 100 millió olajfa is elférne, de húszmillió csemetével kell kezdenünk, és szorosan együtt kell működnünk az ágazatban vezető szerepet játszó szomszédainkkal, Görögországgal és Olaszországgal."

Jelenleg csupán egyetlen albán olívaolaj-fajtát exportálnak, a Tirana környékén termő fehér olívabogyóból készült olajat - Svájcba, ahol az megfelelt az organikus termékekkel szemben támasztott szigorú minőségi követelményeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását