2024. április 24. - György

Drogvadász-alakulatokat állít hadrendbe a rendőrség

A drogcsempészet ellen küzdő különleges egységeket állít fel az ukrán határőrség, a speciális alakulatok szervezése már folyamatban van a határőrség regionális részlegeinél - jelentette kedden az Ukrán Állami Határőrszolgálat sajtószóvivői irodája.
2008. november 12. szerda 06:14 - Hírextra
A közlemény szerint a drogcsempészést megakadályozni hivatott különleges egységek létrehozására azért van szükség, mert az ukrán határőrök naponta foglalnak le a határátkelőhelyeken kábítószereket, pszichotrop anyagokat. Ugyanakkor az ukrán határőrség már most jelentős eredményeket könyvelhet el a drogcsempész útvonalak felszámolása terén a hazai és külföldi társszolgálatokkal való együttműködésnek köszönhetően - áll a jelentésben.

A közlemény kitért arra is, hogy eredményesnek bizonyult a határokon átnyúló bűnözés felszámolása céljából az év elején felállított speciális határőregységek eddigi tevékenysége. Ezek az alakulatok a társszolgálatokkal együttműködve az év eleje óta hét olyan drogcsempészési csatornát számoltak fel, amelyeken keménydrogokat juttattak Ukrajnába, emellett lefoglaltak 420 kilogramm kábítószert, közte mintegy 52 kiló kokaint, 11 kiló hasist, több mint egy kiló ópiumot és 70 kiló kábító hatású gyógyszerkészítményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását