2024. május 10. - Ármin, Pálma

Nincs más lehetőség, csak a támadás?

A pakisztáni nemzetnek "nincs más lehetősége", mint támadást intézni a lázadók erődítményei ellen a sok halottal járó pesavari öngyilkos merénylet után - jelentette ki Rehman Malik belügyminiszter.
2009. október 9. péntek 13:08 - HírExtra
Az északnyugati Pesavar egy zsúfolt piaca melletti úton robbant pokolgép pénteken, feltehetően egy gépkocsiban, amint elhaladt egy autóbusz mellett, legkevesebb 42 ember halálát és mintegy száznak a sebesülését okozva. A tartományi egészségügyi miniszter, Szajjíd Záhir Sah szerint a halottak száma tovább nőhet, mert tucatnyi sebesült válságos állapotban van.

A belügyminiszter Iszlámábádban újságíróknak elmondta, hogy a hadsereg "hamarosan" offenzívát indít abban a térségben (az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztánban), amelyet a pakisztáni tálibok támaszpontként használnak véres támadásaikhoz. A hadműveletre a kormány adott utasítást, és a biztonsági erők légi és tüzérségi csapásokkal, csapatok odaküldésével, a térség blokádjával már megkezdték az offenzíva előkészítését.

"Egy dolog világos, ezekkel a táliboknak nevezett bérgyilkosokkal keményebben kell bánni - mondta Malik. - Azt hiszem, a mai incidens felgyorsítja (az offenzíva előkészületeit). Úgy gondolom, nincs más lehetőségünk, mint végrehajtani egy offenzívát Dél-Vazirisztánban, mert minden ügy, minden incidens, bármi történik, minden út Dél-Vazirisztánba vezet, ezért lépnünk kell."

Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy pontosan mikor indul a hadművelet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását