2024. április 19. - Emma

Támogatják a Főgáz eladását

Mind a 24 szocialista képviselő megszavazza a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén a Főgáz Zrt. értékesítési eljárásának a megkezdéséről szóló határozatot - nyilatkozta Steiner Pál az MTI-nek.
2008. november 12. szerda 06:10 - Hírextra
Az MSZP-frakcióvezető elmondta, hogy a képviselőcsoport keddi, az esti órákig elhúzódó ülésén részletesen áttekintették a Főgáz Zrt. részvényeinek eladásával összefüggő kérdéseket.

A frakció tagjai azt követően foglaltak állást a javaslat támogatásáról, miután Tiba Zsolt főjegyző ismertette azt az előterjesztői kiegészítést, amely szerint a Főgáz-részvények eladásáról a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés és nem annak pénzügyi bizottsága hozza meg.

Részletes tájékoztatást kapott a frakció arról is, hogy az EU-támogatással 2011-ig megvalósítandó fejlesztések 180 milliárd forint önkormányzati önrészét mikor, s milyen projektekhez kell biztosítani.
A Főgáz eladásától a korábbi sajtóhírek szerint több mint 100 milliárd forintot remél a városvezetés. Az újabb önkormányzati cég privatizációjáról a várost vezető koalíció másik tagja, az SZDSZ, csütörtökön, a közgyűlés előtt véglegesíti álláspontját.

Korábban Demszky Gábor főpolgármester egy tájékoztatón azt nyilatkozta, hogy támogatják a cég eladását. John Emese SZDSZ-frakcióvezető legutóbb ezzel összefüggésben közölte, hogy nem rendelnek el kötelező igen jellegű szavazást. Az ellenzéki frakciók az október végi közgyűlésen, illetve azt követően is elutasították e stratégiailag fontos cég privatizálását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását