2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fenntarthatósági nap a Millenárison

Felelősségvállalás - Pozitív Energia címmel rendez egésznapos eseményt a fenntarthatóság jegyében a Magyar Telekom, a Merlin Energia és a vegyelvissza.hu november 21-én a Millenáris Teátrumban.
2008. november 11. kedd 17:10 - Hírextra
Egy nap, amely a megoldásról szól, röviden így lehetne összefoglalni a rendezvényt, amelynek célja, hogy félretéve a mindennapi feszültségeket kizárólag a megoldásokra, lehetőségekre, aktivitásokra koncentráljon. A nap házigazdája Novák Péter lesz, a szakértők, véleményformálók között pedig megtalálható Bojár Iván, az Octogon főszerkesztője, Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó, Kürti Gábor, a Critical Mass szervezője, Tömöri Balázs, a Greenpeace aktivista-koordinátora és még sokan mások.

"A cél, hogy lássuk, mennyien találtak ki felelős, mégis nagyszerű és trendi ötletet, mennyi lehetőség van a kezünkben, és hogy megtapasztaljuk, mi magunk is tehetünk a fenntartható fejlődésért" - fogalmazott Novák Péter.

A szakértők, civilek, diákok és művészek közti párbeszédben a klasszikus tudományos előadásokon túl szó esik az egyén mindennapokban megvalósítható felelősségvállalásáról, az alternatív energiák lehetőségeiről, az utazáscsökkentésről, az autóiparban és az építészetben terjedő új technológiákról, az újrahasznosított termékek jövőjéről, a fogyasztás-nem fogyasztás dilemmáiról is.

Lehetőség lesz hibridautó tesztvezetésére, továbbá lesz szélkerék, napelem, házi komposztálás és ökofarm-bemutató is.

A témára a művészet legkülönfélébb eszközeivel és formáival is reflektálnak a szervezők, amelyekről részletek megtalálható a www.vegyelvissza.hu oldalon.

A Strokes zenekar bebizonyítja, hogy szinte bármilyen tárgy hangszerré válhat, és minden hallgató kifejezheti magát a zene segítségével is.

A Fenntarthatósági Nap eseményeit az érdeklődök a weben is követhetik: egy online riporter egész nap járja a helyszínt, és élő adásban kérdez a résztvevőktől. A webes nézők pedig megkérdezhetik a szakértőket. Az eseményre a belépés ingyenes, de feltétele a http://fenntarthatonap.info oldalon történő regisztráció, valamint egy PET palack, amelyből a nap végére szobor készül. Az eseményt parti zárja, amelynek a Merlin Színház ad otthont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását