2024. május 5. - Györgyi

Csütörtökön ítelet születik Sziget ügyben

Csütörtökön hirdet elsőfokú ítéletet a IV.-XV. kerületi bíróság abban a perben, amelyet az újpesti önkormányzat indított birtokháborítás miatt a Sziget szervezőiroda ellen. Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője kedden az MTI-nek azt mondta,
2008. november 11. kedd 17:07 - Hírextra
Derce Tamás újpesti polgármester még 2006-ban kezdeményezett pert "birtokháborítás megszüntetése" ügyében a Sziget ellen. Az önkormányzat azt kérte a bíróságtól, hogy "tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól". A mintegy két éve tartó per során már több tanút, köztük újpesti lakókat is meghallgattak.

Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, bizakodóak az ítélettel kapcsolatban.

Véleménye szerint a per tárgya az, hogy lehet-e pihenni éjszaka a Sziget idején, vagy sem. Mint mondta, a korábbi tárgyalásokon a felperes saját tanúi is azt mondták, hogy a nagyszínpad koncertjei után - azaz este 11 órát követően - már nem lehet hallani a Szigetről kiszűrődő zenét.

Gerendai Károly közölte, sok pénzzel és rengeteg technikai újítással sikerült elérniük, hogy a fesztivál nem zavarja a közelben lakók éjszakai pihenését. Mint mondta, évente nagyságrendileg 100 millió forintot költenek zajvédelmi berendezésekre, például hangfogó sátrakra, hanglimiterekre.

Véleménye szerint furcsa arról pereskedni egy nagyvárosban, hogy a városi életformához mennyire tartoznak hozzá a kulturális rendezvények. Az ügyvezető szerint több mint furcsa lenne, hogy miközben az ország azzal reklámozza magát a világ előtt, hogy Budapestnek és Magyarországnak milyen színes a kulturális kínálata, a legnagyobb kulturális turisztikai eseményt betiltja a bíróság.
Gerendai Károly közölte, ha elmarasztaló ítélet születik, fellebbeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását