2024. április 23. - Béla

Andrew Lloyd Webber Budapesten

Személyesen is ellátogat Andrew Lloyd Webber angol zeneszerző a tiszteletére adott gálaestre a budapesti Művészetek Palotájába (Müpa) november 16-án. A Madách Színház és a Müpa szombaton és vasárnap a Best of A. L. Webber című, nagyszabású gálaesttel kösz
2008. november 11. kedd 17:58 - Hírextra
A Madách Színház igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Andrew Lloyd Webber kifejezetten a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében tartott gálakoncert kedvéért utazik a magyar fővárosba, és várhatóan részt is vesz majd a műsorban.

Szirtes Tamás beszámolója szerint az általa rendezett, szcenírozott ünnepi koncert ötvenfős zenekarral, látványos táncképekkel igazán nagyszabású műsorral köszönti a Magyarországon is rendkívül népszerű művészt.

A teátrum közlése szerint a koncert végigtekint a brit zeneszerző életművén, így az est során közismert dalok hangzanak el a Macskák, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, A szerelem arcai, Az Operaház Fantomja és a Volt egyszer egy csapat című musicalekből.

A közönség olyan Webber-művekből is hallhat részleteket, amelyeket itthon eddig még nem mutattak be. Így például a Tell Me on a Sunday, a Whistle Down the Wind és a Sunset Boulevard című musicalekből is felcsendülnek dallamok.

A gálaesten fellép az Adagio Együttes, Feke Pál, Fonyó Barbara, Gallusz Nikolett, Gáspár László, Krassy Renáta, Ladinek Judit, Magyar Bálint, Mahó Andrea, Nagy Sándor, Polyák Lilla, Posta Victor, Puskás Péter, Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Serbán Attila, Szente Vajk, Szulák Andrea, Wégner Judit, Zsédenyi Adrienn, az Óbudai Danubia Zenekar, a Madách Színház zenekara, tánckara, kórusa, valamint a Madách Musical Tánciskola gyerekkórusa.

Mint Szirtes Tamás elmondta, a szombati és a vasárnapi koncertre már minden jegy elkelt, de a gálaműsort január 5-én és 6-án is előadják majd, ezekre az előadásokra még kaphatók belépők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását