2024. április 28. - Valéria

Boldog névnapot minden kedves Epernek!

Évente legalább 100 új névvel bővül a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének névlistája. A listán már több mint háromezer nevet lehet olvasni. A névadóknak csak néhány szabályt kell betartaniuk, például minden utónevet a magyar helyesírás s
2007. december 23. vasárnap 14:47 - Hírextra
Az utóbbi időben ezért több nevet is elutasítottak, volt ugyanis, aki Dennisnek, Riccardónak, vagy Jespernek akarta elnevezni gyermekét.

Aki először jegyeztet be egy eddig nem használt nevet, az maga határozhatja meg a névnap dátumát. Nemrég egy házaspár Magyarországon egyedülállóként a Gesztenye nevet adta kislányuknak, így ők dönthettek a névnapról is. A Gesztenyéket ezért ezentúl június elsején köszöntik. A nemrég bejegyzettek között egyébként több növénynév is szerepel, úgy, mint a Bodza, Barack és Eper.

 Régebben kedvelt volt sorozatok főszereplőiről is elnevezni gyermekeket, a legidősebb Izaura például mostanában érettségizhet, de a filmekből vett nevek is népszerűek, egyre több a Frodó és a Gandalf is Magyarországon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását