2024. május 21. - Konstantin

Most az MSZP 'mongyonlézik

Lemondásra szólítja fel a fideszes László Tamás parlamenti képviselőt Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, mert szerinte az ellenzéki politikus a miniszterelnök meggyilkolására szólított fel a parlamentben; Szabó Zoltán hétfőn Budapesten tarto
2008. november 10. hétfő 16:38 - Hírextra
A 2009-es költségvetést megalapozó törvények múlt hét pénteki általános vitájában László Tamás saját versét olvasta fel, és abban egy olyan metaforát alkalmazott, ami szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonos Thomas Mann Márió és a varázsló című művének negatív figurájával - ismertette a szocialista politikus.

László Tamás múlt hét pénteki felszólalását saját, 2006. júliusában írt, "Cipolla a parlamentben" című versének felolvasásával fejezte be, amelyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt Cipolla figurájával azonosította. A képviselő versében rákérdezett: "(...) hol vagy Márió? Mikor ébredsz? Mikor fagyasztod ajkára a mosolyt? (...)".

Szabó Zoltán emlékeztetett arra, hogy amikor Márió felébred, meggyilkolja Cipollát.
"A képviselő úrnak ez a kifakadása nehezen értelmezhető másként, mint felhívásként a miniszterelnök meggyilkolására" - fogalmazott a szocialista politikus.

Szerinte László Tamásnak le kellene mondania képviselői mandátumáról, hasonlóan Arnóth Sándorhoz (Fidesz), aki néhány héttel ezelőtt azt kiabálta be Iváncsik Imre államtitkárnak, hogy "Lógni fogsz!". Ezután lemondott képviselői mandátumáról.

László Tamás ügyét a házbizottság ülésén Göndör István, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese felvetette, de érdemben nem foglalkoztak azzal - közölte Szabó Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását