2024. április 29. - Péter

Mi kerül Magyarország büszkeségfalára?

Mi kerülhet Magyarország büszkeségfalára? Negyven különböző hátterű fiatal, az Egyesült Királyság nemzetközi kulturális és oktatási intézete, a British Council egyik idei programjának résztvevői adják meg a választ a kérdésre.
2008. november 10. hétfő 16:35 - Hírextra
A British Council szeptemberben hirdette meg 16 országban Intercultural Navigators című nemzetközi programját, amelyen összesen 450 fiatal vesz részt. Magyarországon 220 jelentkező közül választották ki azt a negyvenet, akiknek fontos a kulturális sokszínűség, a nyitottság és ezért tenni is szeretnének.

A résztvevők kiválasztásánál egyik fontos szempont volt az elhivatottság vizsgálata, vagyis hogy ki mennyire tudja elfogadni mások kultúráját. Figyelték azt is, hogy a csoport tagjai egymással jól együtt tudjanak működni. A legfiatalabb résztvevő 18, a legidősebb 38 éves. Fontos volt, hogy sok terület képviselve legyen: művészet, tudomány, oktatás, civil- és közszféra, valamint a média - mondta az MTI-nek Patkó Györgyi, a magyarországi iroda kommunikációs vezetője.

A hároméves programban részt vevő 40 fiatal először egy interkulturális készségeket fejlesztő tréningen vesz részt, amelyen olyan módszereket sajátítanak el, mint az értő kíváncsiság, a hatékony kérdezéstechnika, az aktív egymásrafigyelés és megértés, a másság értékelése, a hatékony konfliktuskezelés és a nézőpontváltás.

A büszkeségfal felállítása az egyik olyan feladat, amely segít megérteni, hogy a sikerekre építve sokkal nagyobb az esély egy pozitív jövőkép elérésére, mintha valaki csak elmerül a problémákban.

A tréning után a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy gyakornokként megismerjék különböző közintézmények, civil szervezetek működését, majd egy európai városban kapcsolatot teremtsenek a hasonló képzésben résztvevő más országok fiataljaival.

A British Council célja a programmal egy olyan fiatal szakemberekből álló, nemzetközi hálózat létrehozása, amelynek tagjai szívesen vállalják a kultúrák közötti közvetítő szerepet, képesek megérteni, elfogadni és tisztelni mások kultúráját és aktívan szeretnének tenni azért, hogy környezetük is megismerje és elfogadja mások kultúráját, értékeit. A képzésen a résztvevők ingyen vesznek részt, a költségeket a British Council állja, amelynek összege Magyarországon 18 ezer font (5 millió 832 ezer forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását