2024. június 2. - Kármen, Anita

Tiszteletbeli ukrán konzulátus nyílt

Ukrajna és Magyarország kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi, kulturális és tudományos kapcsolatainak fejlesztése, az ukrán állampolgárok jog- és érdekvédelme, valamint az ukrán kisebbség támogatása lesz a feladata a szegedi ukrán tiszteletbeli konzulá
2008. november 10. hétfő 16:41 - Hírextra
A diplomáciai képviselet helyiségeiben rendszeresen kulturális programokat szerveznek, a budapesti ukrán nagykövetség pedig kéthetente konzuli fogadóórákat tart majd Szegeden - mondta a Kárpátalján született üzletember a tiszteletbeli konzulátus ünnepélyes avatásán.

A tiszteletbeli konzul becslése szerint a Tisza-parti városban és környékén csaknem ezer ukrán állampolgár él, országosan számuk mintegy hatezerre tehető.

Dmytro Tkach, Ukrajna magyarországi nagykövete elmondta, a tiszteletbeli konzulátus helyszínéül azért választották Szegedet, mert Ukrajna nem rendelkezik képviselettel Magyarország déli régiójában, a budapesti nagykövetség mellett Nyíregyházán működik főkonzulátus.

A diplomata fontosnak nevezte a gazdasági kapcsolatok erősítését, ennek érdekében a nagykövetség kereskedelmi tanácsosa kéthetente fogadóórát tart Szegeden.

November 17-én a Krím-félszigeten, Szimferopolban magyar tiszteletbeli konzulátus nyílik - közölte a nagykövet.Szegeden román főkonzulátus, olasz, francia, török, osztrák és izraeli tiszteletbeli konzulátus működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását