2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kérdések a parlamentben

A drogbetegek ellátásáról, az interneten érkező kéretlen levelekről és az útfelújításokról esett szó hétfőn a kérdések között az Országgyűlésben.
2008. november 10. hétfő 20:05 - Hírextra
Winkfein Csaba (MSZP) szerint a drogbetegek speciális ellátási szempontjait szem előtt tartva, a betegek rejtőzködése miatt kiemelt fontosságú, miként érhetjük el, hogy akik segítségre szorulnak, megfelelő ellátást kapjanak.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára válaszában kedvező fejleményként említette, hogy új támogatási rendszert dolgoztak ki. Hozzátette: valamennyi 30 ezer főnél nagyobb lélekszámú városnak lehetősége lesz meglévő szolgáltatásai fejlesztésére, illetve új szolgáltatások bevezetésére. Hétmillió forintra lehet pályázni szolgáltatásonként, amelyet három évig finanszíroznának - közölte.

Pettkó András (MDF) arra hívta fel a figyelmet, hogy törvénymódosítások miatt csak természetes személyekre alkalmazhatók az előzetes hozzájárulás után küldhető reklámokra vonatkozó korlátozások. Példaként említette, hogy ha neki mint magánszemélynek küldenek előzetes hozzájárulása nélkül kereskedelmi szolgáltatásokról tájékoztatást, az spamnek minősül és eljárást kezdeményezhet a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál. De ha neki mint egy sportegyesület elnökének küldik ugyanezt, akkor tehetetlen a kéretlen levelekkel szemben - fűzte hozzá.

Baja Ferenc informatikáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára nem vitatta, hogy a spam zaklatás, akkor is, ha magánszemély, és akkor is, ha nem természetes személy kapja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hatósági gyakorlat összhangban van az európai uniós irányelvekkel, miszerint a fogyasztó fogalma csak is a természetes személyek esetén használható. Baja Ferenc elmondta: nyitottak a módosításra, ha megtalálják a megfelelő megoldást.

Lakos Imre (SZDSZ) szerint a 67-es út Somogy megyében az M7-es autópályához való fő közúti kapcsolat, ennek az útnak az állapota azonban több szakaszon is méltatlan egy főútvonalhoz. Úgy vélte, az út Somogyaszaló és Mernye, valamint Somogybabod és Vadépuszta közötti szakaszát mindenképpen fel kellene újítani.

Puch László, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára egyetértett azzal, hogy a 67-es út fejlesztésére mindenképpen szükség van. Az említett szakaszok felújításával is egyetértett, de elmondta, hogy szakmai rangsorolást kell végezni és azokat kell előbb felújítani, ahol nagyobb a kockázat.

Kékkői Zoltán (Fidesz) szerint az Ormánságban a vidék ellehetetlenítésének utolsó lépéseként a vezetékes telefon- és az internetszolgáltatás került végveszélybe. Mint mondta, egy kormányhatározat értelmében 9600 bit/szekundum sebességű GSM-készülékeket telepítenek a vezetékes helyett, de ez olyan alacsony sebesség, amely akadályozza a háziorvosok, az önkormányzatok érdemi munkáját.

Puch László államtitkár válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a széles sávnak ára van. Mint mondta, kedden kerül a fejlesztési kabinet elé a digitális közműprogram, amely lehetővé teszi, hogy forrásokat csoportosítsanak át a hozzáférés céljaira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását