2024. március 29. - Auguszta

A cukorbetegség ellen

Orvostanhallgatók hírességekkel együtt szerveznek ingyenes szűrőnapot a diabétesz világnapján, november 14-én négy városban.A Szűréssel a cukorbetegség ellen elnevezésű program keretében Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden pénteken 12 és 17 óra k
2008. november 10. hétfő 19:21 - Hírextra
 Továbbá ingyenesen vércukorszint-, vérnyomás-, testzsír- és haskörfogatmérést végeznek.

A tanácsadásra és a szűrésre Budapesten a Semmelweis Egyetem főépületében (Nagyvárad tér 4.), Debrecenben a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Elméleti Tömbjében, Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékáni tanácstermében és Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Nagy Oktatási Épületében kerül sor.

A Magyar Orvostanhallgatók Országos Szövetsége az egyik legnagyobb gyógyszergyár támogatásával a cukorbetegség - amely ma csak Magyarországon körülbelül másfélmillió embert érint - veszélyeire és megelőzési lehetőségeire szeretné felhívni a figyelmet. A program különlegessége, hogy mind a négy városban délben a hallgatók kék kört - a diabétesz világnap nemzetközi szimbólumát - alkotnak. A szervezők a lakosok részvételére is számítanak. Arra kérik mindazokat, akik támogatni kívánják a kezdeményezést öltözzenek kék ruhába és csatlakozzanak hozzájuk.

A tervezett helyszínek: Budapesten az Orczy Kert, Debrecenben az egyetem területe és az ahhoz tartozó klinikák környéke, Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Főépülete körül, Szegeden a Dóm Tér.
Az eseményen neves közéleti személyiségek is részt vesznek. A budapesti orvostanhallgatói csapatot Pély Barna segíti, a debreceni diákoknak Harsányi Levente a csapatkapitánya, a pécsi orvostanhallgatók Kisóval, míg a szegediek Gönczi Gáborral kampányolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását