2024. május 5. - Györgyi

Nem jogos a pári perfeljegyzés a tamási termálfürdőn

A pári önkormányzatnak nincs tulajdoni igénye a tamási termálfürdőre, ezért a perfeljegyzéssel sem lehet terhelni az ingatlant - tájékoztatott a Tolna Megyei Bíróság nem jogerős ítéletéről Tamási aljegyzője.
2008. november 7. péntek 15:07 - Hírextra
A két település közti vagyonmegosztási perben szerdán hozott részítéletről Sitkei Lukács elmondta: a bíróság szerint Párinak nincs jogcíme a tulajdoni igényre, mivel nem volt tulajdonos a termálfürdőt korábban birtokló tamási vízmű társaságban.

Az aljegyző idézte a bíróság indoklását, miszerint Pári csak saját közigazgatási területén támaszthat igényt az egykori közös tulajdonra, ezt viszont már megkapta.

A részítéletet azért kérte a tamási önkormányzat, mert a fürdő fejlesztéséhez per- és tehermentes tulajdoni lapra van szükség. Az ingatlan azonban jelenleg a vagyonmegosztási perrel terhelt - közölte Sitkei Lukács.

Széles András, Tamási alpolgármestere elmondta: Tamási 701 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán egy mozgáskorlátozottak számára is használható, úgynevezett ability fürdő megépítésére. Egy magánbefektető, a Blue Aqua Kft. pedig 600 milliós támogatást kap egy 2,2 milliárdos beruházással épülő szállodához.

Gere Zoltán, a Tamásitól 2003-ban elvált, 690 lakosú Pári polgármestere az MTI-nek kijelentette: megfellebbezik az ítéletet, mert a pári önkormányzatnak továbbra is az az álláspontja, hogy a fürdő területén lévő három ingatlan egy részére igényt tarthat.

Emlékeztetett: a község 660 millió forintot kért a közös vagyonból, amelyből Tamási 39 millióra vállalt kötelezettséget. "Mi azt javasoltuk, hogy amennyiben Tamási a 660 millió forint felét elismeri, és annak egyharmadát a megállapodáskor, kétharmadát pedig a választási ciklus végéig kifizeti, minden ingatlanról levetetjük a perfeljegyzést" - mondta a 2006-tól önálló falu vezetője. 2008 tavaszán nem vezettek eredményre a tárgyalások, a szeptemberben tett pári ajánlatra pedig még nem válaszoltak - tette hozzá.

Széles András szerint viszont még azoknak az ingatlanoknak a köre sem tisztázott, amelyeket a közös vagyonhoz lehet számítani. A pári igényt már csak azért sem ismerheti el a Tamási, mert évente százmillió forint kifizetése a ciklus végéig "padlóra küldené" a város önkormányzatát - mondta az alpolgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását