2024. május 16. - Mózes, Botond

Negyvenöt napig futott

Szarvas Mátyás befejezte az Országos Kék-Kör Futást. Ennek során a többszörös terepfutó-bajnok körbefutotta Magyarországot a három leghosszabb hazai turistaút mentén; 45 nap alatt 2533 km-t tett meg.
2008. november 7. péntek 15:10 - Hírextra
Szarvas Mátyás többszörös terepfutó-bajnok befejezte az Országos Kék-Kör futást, 45 nap alatt 2533 km-t tett meg. Egyik célja az volt, hogy az extrém teljesítménnyel felhívja a figyelmet Magyarország természeti értékeire. "Elmentem a teljesítőképességem határáig, sőt néha azon túl is jártam" - értékelt a sportember.

Magyarország annyi természeti szépséget kínál, ezekre dőreség lenne nem felhívni az emberek figyelmét - mondta az InfoRádiónak Szarvas Mátyás, aki a természet- és környezetvédelem fontosságára is rá akarta ébreszteni az embereket. Hozzátette: úgy tapasztalja, sok érték kallódik el az országban.

A 47 éves sportoló szinte végig egyedül futott, hiszen azt is célul tűzte ki, hogy megmutassa, miként lehet egyedül átlendülni a nehézségeken. Természetesen a 45 napon keresztül segítette a futót egy csapat, ebből a szempontból nem volt egyedül, de a fontos döntéseket mindig egymaga hozta meg.

Mint mondta, az extrém teljesítmény a kisebb fájdalmakat leszámítva nem viselte meg az egészségét. Hangsúlyozta: egy fiatalabb szervezet számára sokkal megerőltetőbb lett volna ez a futás. Negyvenhét évesen ő már túl van sok versenyen és megpróbáltatáson, így felkészülten érték a 45 nap során időnként fellépő nehézségek - fűzte hozzá.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását