2024. április 27. - Zita

Még nem nevezhető műhibának

Egyelőre nem nevezhető műhibának az az eset, melyben egy szentesi fiatalasszony egy nőgyógyászati rutinműtétet követően életét vesztette - nyilatkozta a szentesi Dr. Bugyi István Kórház ügyvédje pénteken az MTI-nek.
2008. július 25. péntek 13:53 - Hírextra
Kriveczky György elmondta: addig, amíg nem kerül bírósági szakaszba az ügy, nem nevezhető műhibának az eset.

A távirati iroda kérdésére, hogy miért történhetett a tragédia, kifejtette: nem nyilatkozhat az ügyben, miután azt az egészségügyi törvény tiltja. A kórház ugyanis a beteg vagy annak hozzátartozója engedélye nélkül sem a kezelésről, sem a betegségről nem beszélhet.

Ezzel a felhatalmazással az intézmény nem rendelkezik, az eset ezért az orvosi titoktartás körébe tartozik - tette hozzá az ügyvéd.

Az ügyről a pénteki Délmagyarország azt írta: a nőgyógyászati beavatkozás után három héttel hunyt el a 31 éves fiatalasszony.

A lap úgy tudja, a nő spontán elvetélt, és ezért egészségügyi küretet végeztek rajta az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre.

A beteg csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfala, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel. És bár ezt követően több műtéti beavatkozásra is sor került, a többhetes intenzív kezelés ellenére sem tudták az életét megmenteni, és szerdán elhunyt.

Az ügyet a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, a lapnak a kórház vezetősége nem nyilatkozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását