2024. május 17. - Paszkál

Hozzák nyílvánosságra az IMF szerződés szövegét

A Fidesz azt kéri, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött szerződés teljes szövegét - közölte Varga Mihály, a párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. november 7. péntek 14:39 - Hírextra
Mint mondta, ha nyilvánosságra hozzák, mindenki eldöntheti majd, mire is vállaltunk kötelezettséget, amikor a hitelszerződést aláírtuk.

Szeretnénk tisztázni azt is, mennyi a kamata a hitelnek és mennyi idő alatt kell visszafizetni - tette hozzá Varga Mihály. Szerinte az embereknek joguk van tudni, mi van a szerződében, mit hagyott jóvá csütörtökön a valutaalap vezetése.

A fideszes politikus idézte Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert, aki egy mindent elhárító akadálynak nevezte az IMF-szerződést, és - mint Varga Mihály folytatta - azt mondta, hogy a gazdasági válság elsődleges hatásai nem lesznek jellemzőek Magyarországra.

Ehhez képest nem igazán értjük, hogy a csütörtökön bejelentett 600 milliárd forintos csomag miről is szól - vélekedett a Fidesz alelnöke. (Az IMF-megállapodás keretében a Magyar Nemzeti Bank javasolja, hogy a magyar bankok 600 milliárd forintos pénzügyi csomagot vehessenek igénybe, amiből 300 milliárd a tőkejavítást szolgálja, a fennmaradó rész pedig garanciaalapként működik.)
Varga Mihály kifejtette: három kereskedelmi bank neve hangzott el, őket érintené a csomag, ám közülük már volt, aki bejelentette, nem tart igényt a segítségre, egy másik úgy nyilatkozott, megfontolja, de nem indokolja a helyzet, hogy igénybe vegye, a harmadik pedig "néma csendben van".

Milyen bankmentő csomag az, amelyet a bankok nem is akarnak igénybe venni? - tette fel a kérdést. A Fidesz olyan megoldások híve, amelyek a nehéz helyzetbe került adósok hitel-visszafizetését segítik - összegzett a párt alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását