2024. május 3. - Tímea, Irma

Szociális szakemberek a diszkrimináció ellen

A szociális szakembereken és az oktatáson keresztül szeretnék csökkenteni az egyre erősebben érezhető diszkriminációt a szakterülettel foglalkozó szervezetek - hangzott el a Salgótarjánban zajló, A társadalmi befogadás kultúrája című nemzetközi konferenci
2008. augusztus 28. csütörtök 17:30 - Hírextra
Az EURODIR diplomával rendelkező szociális menedzsereket hívták meg a konferenciára, amelyen a diszkriminációs jelenségeket, és azok kiváltó okait vizsgálják - közölte Demus Iván, az Európai Szociális Menedzserek Magyarországi Egyesületének elnöke.

A résztvevők a salgótarjáni idősek otthonában és a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központban tesznek tereplátogatást, a roma kisebbség helyzetét pedig a bátonyterenyei tanodában vizsgálják - tette hozzá.

Európában és Magyarországon is érzékelhető, hogy felerősödött az intolerancia, a gyűlöletbeszéd, az idegengyűlölet, a szociális szakmának pedig felelőssége van abban, hogy változtasson ezen a helyzeten - mondta Talyigás Katalin, a Szociális Innováció Alapítvány (SZIA) ügyvezető igazgatója.

Kérdésre válaszolva elmondta: nincsenek adataik arról, hogy milyen mértékben létezik ez a jelenség a szociális intézményekben, azt viszont tudják, hogy jelen van az erőszak akár a bentlakók, akár a munkatársak és a bentlakók között.

Az igazgató szerint jó lenne, ha általánossá válna a szociális menedzserek jelenléte a szociális intézményekben, mert tapasztalatuk szerint ez esélyt ad a problémák, a különböző helyzetek kezelésére.

Hegyesi Gábor, a SZIA elnöke arról beszélt, hogy a szociális munkás képzésben is egyre élesebben jelenik meg az előítéletesség, amit elfogadhatatlannak nevezett, de az oktatásban bízva úgy fogalmazott: van változás a bemenet és a kimenet között.
A legtöbb szakember azonban nem így gondolkodik - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását