2024. május 17. - Paszkál

Az SZDSZ üdvözli a Szlovák Püspöki Konferencia felhívását

Az SZDSZ üdvözli Frantisek Tondrának, a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) elnökének felhívását, melyben a kiéleződő szlovák-magyar viszonnyal kapcsolatban szólít fel „minden jóakaratú embert”, hogy határolódjon el mindenfajta szélsőséges megny
2008. november 7. péntek 15:43 - Hírextra
A frakcióvezető-helyettes arról írt, hogy a szabad demokraták remélik, a jövőben Magyarország és Szlovákia politikai és közéleti szervezeteinek képviselőit is a hasonló, józan megfontolások fogják vezetni.

Az SZDSZ a közlemény szerint őszintén bízik abban, hogy a KBS felhívását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is viszonozza, ezzel segítve a jelenlegi feszült helyzet enyhülését.
Frantisek Tondra, a KBS elnöke pénteken tette közzé a Szlovákia és Magyarország között kialakult feszültség csillapítását szorgalmazó felhívást.

"Fokozódó aggodalommal figyelem a Szlovák és a Magyar Köztársaság népei között kiéleződő viszonyt. Mint a KBS elnöke, egyes püspöktársaimmal folytatott egyeztetésünk nyomán, ezúton szólítok fel minden jóakaratú embert arra, hogy mindenki a saját lehetőségeinek megfelelően segítse a két nemzet közti megbékélést, és határolódjon el minden szélsőséges megnyilvánulástól" - áll a TSR szlovák hírügynökséghez eljuttatott püspöki levélben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. november 8. 10:09
sharapova2008 te egy akkora bűzös kommunista vagy, mint én! hurrá.
sharapova2008
2008. november 8. 07:25
Szomorú,hogy a Magyar Püspöki Kar egy fejhosszal mindig lemarad a társadalmi események mögött,csak akkor hőzöng a jobboldal aktiv politikai támogatásával,amikor saját érdekeit kell védeni,egyébként sem kezdeményez a Magyar Püspöki Kar az országban egyre fenyegetőbbé váló rasszizmus és antiszemitizmus jelenségeinek elitélésében...A kettős mérce-álszent magatartás!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását